Переробка сої в Україні в поточному сезоні збільшиться на більш ніж 30%


Переробка сої в Україні в поточному сезоні збільшиться на більш ніж 30%

Переробка сої в Україні в 2015/16 МР зросте на 30,4%, до 1,5 млн тонн в порівнянні з минулим сезоном, експорт знизиться на 13%, до 2,1 млн т.

Про це свідчать прогнози ДП Держзовнішінформ.

Через низькі експортних цін на цю культуру, як відображення низьких світових цін на сировинних ринках. Також знизиться і вартість експорту в поточному році. Разом з тим, останні кілька років потужності по переробці сої всередині країни зростають, і збільшується виробництво соєвого масла і шроту.

Як уточнюють в “Держзовнішінформі”, зараз українську соєву олію купує Китай, ЄС, Єгипет, Індія, шрот – країни ЄС, Азії. Основними споживачами українських соєвих бобів є країни ЄС, Азії, Північної Африки і СНД. У 2015 році найбільшими країнами-імпортерами стали Туреччина, Іран, Італія, Єгипет.

  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

Дивись також
В Контексті Finance.ua