«АвтоВАЗ» змінює главу компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«АвтоВАЗ» змінює главу компанії

Фондовий ринок
792
Глава найбільшого російського виробника легкових автомобілів групи «АвтоВАЗ» Бу Андерссон покине компанію. Про це повідомляє один з акціонерів «АвтоВАЗу» – Renault, передає ТАСС. Раду директорів, де мали визначити нового главу автоконцерну, призначено на 15 березня.
«Сьогодні компанія Alliance Rostec Auto BV (компанія з управління «АвтоВАЗом», включає частки Renault-Nissan і ГК «Ростех») оголосила про те, що Бу Інге Андерссон покине пост керівника компанії», – йдеться в повідомленні.
«На 15 березня заплановано засідання Ради директорів «АвтоВАЗу», на якому має бути оголошено, хто змінить Андерссона. Його наступнику доведеться очолити наступний етап операцій із виведення компанії з кризи», – зазначає Renault.
Андерссон прийшов у компанію у 2013 році. Він продовжив стратегічну реструктуризацію «АвтоВАЗу», яка включала в себе процес модернізації, запуск нових продуктів і трансфер технологій, зазначають у компанії.
«АвтоВАЗ» на тлі падіння продажів зазнає фінансових збитків і скорочує персонал. У 2014 році автозавод скоротив персонал приблизно на 20%, у 2015 році – ще на 14%. Сьогодні чисельність працівників становить орієнтовно 44,5 тисячі осіб.
За підсумками 2015 року «АвтоВАЗ» отримав збиток за МСФЗ у 74 млрд рублів, а також негативний грошовий потік, і констатував у звітності, що без підтримки акціонерів не зможе обслуговувати борг і продовжувати операційну діяльність. Водночас компанія інвестувала в запуск нових моделей – X-Ray і Vesta.
Контрольний пакет автовиробника належить альянсу Renault-Nissan (Renault вже повідомив, що обговорює варіант реструктуризації боргу своєї дочірньої компанії), блок-пакет – ГК «Ростех».
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас