Перший танкер з іранською нафтою прибув у Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший танкер з іранською нафтою прибув у Європу

Енергетика
388
Танкер Monte Toledo з 1 млн барелів іранської нафти прибув у неділю в Європу після 17 днів шляху, повідомляє Bloomberg.
За даними агентства, 275-метровий танкер почав розвантаження доставленої нафти на нафтопереробний завод іспанської компанії Cia Espanola de Petroleos, поруч з портом Альхесирас на півдні Іспанії. До середини дня танкер перекачав на берег приблизно п’яту частину свого вантажу.
За даними агентства, в цьому місяці завод Cia Espanola de Petroleos очікує прибуття приблизно ще восьми суден з іранською нафтою.
Bloomberg зазначає, що прибуття танкера Monte Toledo в Європу свідчить про повернення Ірану на європейський ринок нафти.
З посиланням на попередні дані женевської компанії Petro-Logistics SA агентство зазначає, що в цілому Іран експортував в лютому близько 1,4 млн барелів нафти на день, що вище на 350 тис. барелів на день від середнього рівня 2015 року.
Іран отримав можливість продавати нафту європейським споживачам з середини січня, після зняття міжнародних санкцій. Раніше іранський міністр нафти Биджан Занганех говорив, що відразу після зняття санкцій Іран готовий поставляти на світовий ринок додаткові 500 тис. барелів на добу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас