НБУ підтримує скасування 100% гарантій за вкладами в Ощадбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ підтримує скасування 100% гарантій за вкладами в Ощадбанку

Кредит&Депозит
2951
Національний банк підтримує скасування 100% державних гарантій за вкладами фізичних осіб у Державному Ощадному банку після початку виходу держави з капіталу.
Про це ефірі “Радіо Вести” повідомила в. о. заступник голови НБУ Катерина Рожкова, передають Українські Новини.
“У стратегії визначено, що всі держбанки повинні розвиватися на конкурентній основі і ми з цим згодні, тому йшлося про поступове скасування стовідсоткової гарантії (вкладів) Ощаду … Звичайно я згодна (зі скасуванням 100% гарантії), адже ми говоримо про те , що держава буде поступово виходити з держбанків. Ця гарантія не може існувати вічно “, – сказала вона.
Рожкова також нагадала, що держава також до 2018 року має створити передумови для продажу часток в Ощадбанку та Укрексімбанку.
На її думку, в даний час конкретних покупців на ці пакети немає, але влада робить все для того, щоб інтерес у західних інвесторів з’явився.
“Насправді інтерес до покупки банків в Україні присутній, але тут питання інвестиційного клімату в країні. Ми працюємо і все робимо для того, щоб він з’явився. Мова ж не йде про негайний продаж”, – зазначила Рожкова.
Вона вважає, що держбанки потрібно перевести на ринкові методи роботи і позбавити їх преференцій.
Нагадаємо, згідно із законодавством, державна гарантія за вкладами населення для членів Фонду гарантування вкладів обмежена сумою 200 тис. гривень, тоді як в Ощадбанку гарантуються 100% вкладів населення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас