Екс-президента Бразилії затримали у справі про корупцію в Petrobras — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-президента Бразилії затримали у справі про корупцію в Petrobras

Світ
200
Поліція Бразилії затримала колишнього главу держави Луїса Інасіу Лулу да Сілву в рамках справи про корупцію в державній нафтовій компанії Petrobras.
Як випливає із заяви влади, яке наводить агентство, у поліції є свідчення, що Лула да Сілва брав участь в корупційних схемах, в яких брали участь співробітники Petrobras.
Зокрема, за даними поліції, да Сілва отримував від Petrobras незаконні виплати та дорогу нерухомість. Крім того, колишній глава держави підозрюється у відмиванні грошей.
Затримання колишнього президента стало одним з найгучніших в справі Petrobras. У листопаді 2015 року в Ріо-де-Жанейро заарештували главу найбільшого в Латинській Америці приватного інвестфонду BTG Pactual, мільярдера Андре Естевеса і сенатора від правлячої партії Бразилії Дельсідіо Амарала.
Про корупцію в Petrobras стало відомо в 2014 році. Передбачається, що менеджери компанії отримували комісійні за підписані з підрядниками контракти. Суми контрактів, за даними влади, завищували, а комісійні йшли на підкуп політиків з правлячої партії і на фінансування їхніх виборчих кампаній.
За матеріалами:
Slon
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас