Goodyear показала концепт-шини для самокерованих автомобілів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goodyear показала концепт-шини для самокерованих автомобілів (відео)

Технології&Авто
659
Компанія Goodyear в рамках Міжнародного автосалону в Женеві представила дві концепції покришок для автомобілів, оснащених системою автопілотування.
Перша концепція названа Eagle-360. Вона передбачає створення шин сферичної форми, які дозволять транспортним засобам рухатися в будь-якому напрямку. Це полегшить маневрування і дасть можливість паркуватися в умовах вкрай обмеженого простору. Для утримання кулястих покришок в колісних арках пропонується застосовувати технологію магнітної левітації. Крім того, шини отримають інтегровані сенсори для зняття даних про умови руху.
Друга концепція отримала ім’я IntelliGrip. Покришки мають традиційний дизайн, але наділені цілим набором датчиків для отримання найрізноманітніших показників. Це інформація про якість дорожнього покриття, погодні умови, температурі шини і тиск всередині неї та ін. Передбачається, що дані передаватимуться в бортовий комп’ютер, аналізуватимуться і використовуватимуться для оптимізації роботи різних систем, у тому числі системи стабілізації. Це допоможе підвищити безпеку руху.
Поки Eagle-360 і IntelliGrip — це лише концептуальні розробки. Але, як підкреслює компанія Goodyear, в перспективі частина запропонованих ідей може знайти відображення в комерційних продуктах для робомобілів майбутнього.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас