Турчинов: Україна здійснюватиме пробні пуски вітчизняних ракет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов: Україна здійснюватиме пробні пуски вітчизняних ракет

Технології&Авто
2943
Україна найближчим часом планує здійснити пробні пуски ракет, створених в кооперації виключно українських підприємств, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.
«Наші вчені, конструктори та інженери забезпечили виробництво на наших українських підприємствах всіх необхідних компонентів, що одержували раніше по кооперації з РФ, що дозволяє нам не тільки на виставках показувати ракети, а й використовувати їх в бойовому застосуванні. І в самий найближчий час ми плануємо вже проводити пробні пуски ракет повністю українського виробництва, створених в кооперації виключно українських підприємств », – розповів він.
Турчинов зазначив, що відновлення ракетної галузі є пріоритетом для української влади. «Ми, з одного боку, повинні розвиватися, як космічна держава, виробляючи високотехнологічні космічні апарати, але при цьому ми також повинні відновити всю необхідну нам лінійку бойових ракет, які дозволять захистити країну», – додав секретар РНБО України.
Він запевнив, що в цьому напрямку дуже багато робиться. «Нещодавно я проводив нараду з провідними конструкторами та керівниками оборонних підприємств, що спеціалізуються на цій темі. Підводили попередні підсумки, звіряли плани і уточнювали деталі. Постукаю по столу, робота йде без зривів », – сказав Турчинов.
Відповідаючи на запитання щодо того, про пуски яких саме ракет йдеться, О.Турчинов сказав: «На жаль, більш детальної інформації я дати не можу, але щоб не напружувалися наші стратегічні партнери, хочу підкреслити, що Україна зміцнює свою оборону, що не порушуючи жодного взятого на себе міжнародного зобов’язання ».
За матеріалами:
Forbes.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас