ExxonMobil почала експорт нафти з США, - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ExxonMobil почала експорт нафти з США, - джерело

Енергетика
276
Exxon Mobil Corp. першою з найбільших американських нафтових компаній почала поставляти нафту, що видобувається в США, за кордон, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
Таким чином, Exxon приєдналася до ряду незалежних трейдерів, які намагаються скоротити надлишок запасів нафти на ринку США після зняття в країні діяв 40 років заборони на експорт нафти.
За даними джерел, минулого місяця Exxon відправила нафту з США на належне їй нафтопереробні підприємство в Сицилії.
Нафтотанкер Maran Sagitta на початку лютого відплив з техаського порту Бомонт, де у Exxon також є підприємство, і недавно прибув в італійський порт Аугуста.
До цього часу видобуту в США нафту експортували тільки сировинні трейдери Vitol Group BV і Trafigura Pte, а також європейські компанії. Exxon є першою великою американською компанією, що приєдналася до них, в умовах зростання запасів нафти в США до максимального рівня майже за 90 років.
“Ми не коментуємо деталі приватних комерційних угод, однак експорт нафти з США тепер є однією з комерційних можливостей, якій ми можемо користуватися час від часу”, – наводить Bloomberg коментар Exxon.
Трейдери постачають нафту WTI на середземноморські НПЗ, користуючись різницею цін в двох регіонах. Наявність рекордних запасів нафти в США призвів до зниження вартості WTI в порівнянні з європейською маркою Brent.
Заборона на експорт нафти з США, введена в середині 1970-х років в якості відповіді після оголошення арабськими країнами нафтового ембарго, був знятий в грудні 2015 року.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас