Україна і ще 8 країн побудують спільну автодорогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і ще 8 країн побудують спільну автодорогу

Казна та Політика
1974
Представники восьми країн і України підписали спільну заяву про намір побудови автодороги Via Carpati. Згідно з планами, шлях Via Carpati (або його відгалуження) пройде через територію Литви, Польщі, України, Угорщини, Болгарії і Туреччини, передає УНН з посиланням на Польське радіо.
Ідея побудови такої автодороги виникла 10 років тому. Спікер польського Сейму Марек Кухцінський заявив, що тепер бажання взяти участь у проекті висловили вдвічі більше країн, ніж у 2006 році в Ланьцуті.
Міністр інфраструктури і будівництва Польщі Анджей Адамчик підкреслив, що сьогодні всі країни прагнуть побудувати нову автодорогу через Європу.
“Вони декларують всі можливі дії для того, щоб знайти джерела фінансування цього інвестиційного проекту. Але перш за все, вони визнали, що рахунок цього проекту необхідно, щоб стимулювати економіку кожної з наших країн”, – сказав Адамчик.
Польський міністр підкреслив, що ціна одного кілометра побудови автодороги не повинна перевищити середню ціну в ЄС.
Поки невідомо коли має розпочатися побудова окремих відрізків траси. Міністерство не розповідає також і про можливий термін завершення інвестиції.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас