Просунуті мікрофони стануть новим трендом у світі смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Просунуті мікрофони стануть новим трендом у світі смартфонів

Технології&Авто
1829
Сучасні смартфони вміють записувати високоякісне відео у форматі 4K, видаючи досить гарну картинку, але коли мова заходить про звук, то тут проблеми помітні навіть у флагманських пристроїв з парою-трійкою мікрофонів.
Фільтрація зовнішніх шумів і слабкі мікрофони часто псують отриманий звук. Це ж можна сказати і про якість зв’язку при розмові. Як повідомляє EETimes, вже в другій половині цього року на ринку почнуть з’являтися смартфони з високою якістю передачі голосу при розмові і звуків під час запису відео.
На MWC 2016 топ-менеджер німецької компанії Infineon Technologies і генеральний директор стартапу Веспер заявили про готовність масового виробництва МЕМС-мікрофонів нового покоління. Infineon Technologies буде постачати вироби гонконгської компанії AAC Technologies, яка є основним постачальників мікрофонів для всіх поколінь iPhone і пристроїв інших компаній.
Компанія Infineon розробила новий тип МЕМС-мікрофонів, які пропонують рівень максимального звукового тиску (SPL) приблизно на 10 дБ вище, ніж кращі мікрофони, доступні на ринку. Вони використовують рішення з подвійною задньою пластиною, яка забезпечує не тільки співвідношення сигналу до шуму 66 дБ, але і збільшує точку перевантаження до 135 дБ, коли відбувається помітне спотворення звуку. Інженери Infineon суттєво покращили технологію виробництва мікрофонів з диференціальним виходом, що дозволяє забути про спотворення сигналу навіть при високих рівнях звукового тиску.
Стартап Веспер пропонує п’єзоелектричні рішення, які роблять МЕМС-мікрофони водонепроникними, ударостійкими та захищеними від пилу. В сучасних смартфонах пил може забиватися в мікрофонах, що істотно погіршує якість звуку. За статистикою, погана робота мікрофонів є другою за величиною проблемою у користувачів смартфонів після розбитих екранів.
Варто очікувати, що нові iPhone і інші смартфони другої половини цього року вже будуть поставлятися з удосконаленими мікрофонами від Infineon і Веспер.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас