Прибуток від продажів смартфонів тримається за рахунок попиту на бюджетні моделі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток від продажів смартфонів тримається за рахунок попиту на бюджетні моделі

Технології&Авто
465
Хоча з початку цього року вже було представлено безліч цікавих смартфонів, мобільних ринок перестав рости, як це було в минулі роки. Ще в 2015 році обсяги продажів не сильно відрізнялися від показників попереднього року, і аналітики були впевнені, що в цьому році нічого не зміниться. Згідно з останнім звітом компанії GfK, доходи від продажів всіх смартфонів в четвертому кварталі 2015 року склали 115,2 мільярда доларів, що на 0,2% менше в порівнянні з результатами 2014 року. При цьому за звітний період було продано рекордну кількість пристроїв – 368 мільйонів штук, що на 6% більше, ніж в кінці 2014 року.
У звіті GfK повідомляється, що незважаючи на збільшення продажів середня вартість проданих смартфонів в четвертому кварталі 2015 року знизилася на 6%. Навіть у Apple за рік практично не було ніякого зростання, а акції компанії і зовсім впали на 26% в кінці минулого літа.
У зв’язку з припиненням зростання ринку смартфонів, виробники шукають нові способи заробити, випускаючи різні аксесуари і “розумні” пристрої, на кшталт шоломів віртуальної реальності або смарт-годинників. LG, наприклад, разом з флагманом G5 запустила лінійку змінних модулів і різних аксесуарів Friends, а HTC зараз рахує мільйони, отримані за передзамовлення VR-гарнітури Vive.
Кевін Уолш, директор GfK, заявив, що ситуація на ринку багато в чому залежить від географії. Наприклад, в Індії продажі смартфонів в четвертому кварталі минулого року зросли на 34% за рахунок пристроїв вартістю менше $ 100. Для порівняння, в Китаї продажі зросли на 12%, а в Північній Америці, навпаки, впали. В цілому, виручка від продажів смартфонів тримається за рахунок підвищення попиту на бюджетні пристрої, тому виробники все більше звертають увагу на цю категорію.
Аналітики GfK впевнені, що в 2016 році буде продано близько 1,4 мільярда смартфонів (1,308 мільярда в 2015 році), а ось виручка при цьому збільшиться всього на 0,5% до 401,3 мільярда доларів.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас