"Енергоатом" має намір підвищити ефективність складських запасів при ремонтах на АЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергоатом" має намір підвищити ефективність складських запасів при ремонтах на АЕС

Енергетика
222
Держкомпанія “Енергоатом”, оператор усіх діючих АЕС України, має намір в поточному році підвищити ефективність використання складських запасів товарно-матеріальних цінностей (ТМЦ), які використовуються при ремонтах на АЕС.
Про це повідомляє прес-служба компанії з посиланням на президента НАЕК “Енергоатом” Юрія Недашковського.
Згідно з повідомленням, незважаючи на загальне зниження забезпеченості (ТМЦ) на початок ремонтної кампанії, залишки на складах відокремлених підприємств продовжують рости. Так, в 2015 році в цілому по компанії фактичні запаси збільшилися на 6,4%, а неефективні – на 7%, до 883 мільйонів гривень.
“Така картина повторюється з року в рік. Я просив керівників атомних станцій окремо підготувати детальне пояснення такого зростання складських запасів і пропозиції можливості використання цих запасів вже у 2016 році”, – підкреслив президент.
За його словами, ефективно – на 33% – знизити рівень таких запасів вдалося на Рівненській АЕС, тому досвід цієї АЕС необхідно поширити на інші станції.
У повідомленні наводяться слова першого віце-президента – технічного директора “Енергоатому” Олександра Шавлакова, який також вважає за необхідне прийняття термінових заходів щодо зниження неефективних запасів на складах відокремлених підрозділів компанії.
Крім того повідомляється, що торік компанія приєдналася до роботи з ефективного реформування системи державних закупівель шляхом переведення її в формат електронних торгів. За словами Недашковського, сьогодні електронні закупівлі проводять всі відокремлені підрозділи НАЕК “Енергоатом”.
“Протягом 2015 року здійснено 391 електронну закупівлю (219 укладені договори, 55 – в процесі укладення договорів, 117 – не відбулося). Це ще зовсім невеликий обсяг, але загальна економія вже перевищила 8 мільйонів гривень”, – зазначив Недашковський.
Він підкреслив, що такий перехід для “Енергоатому” важливий у світлі того, що новий закон встановлює обов’язкове проведення усіх державних закупівель через систему електронних закупівель Prozorro з 1 квітня 2016 року для міністерств і великих держкомпаній і з 1 серпня 2016 року для всіх держкомпаній і держорганів.
Нагадаємо, “Енергоатом” в 2015 році отримав 1,168 мільярда гривень чистого прибутку, тоді як 2014 рік компанія закінчила з чистим збитком у розмірі 6,494 мільярда гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас