9 яскравих цитат Уоррена Баффета з його щорічного листа акціонерам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

9 яскравих цитат Уоррена Баффета з його щорічного листа акціонерам

Світ
2853
Уоррен Баффет відомий як неперевершений майстр інвестицій. Але він також прославився своїми влучними афоризмами та нетривіальними способами пояснення принципів ведення бізнесу, або так званими «баффетизмами».
І у цьогорічному листі до акціонерів він вже вкотре нас не розчарував.
Портал Business Insider опублікував деякі з його яскравих висловлювань, адресованих акціонерам Berkshire Hathaway у його щорічному листі. Ось вони, насолоджуйтесь.
Про бізнес-стратегію
«Хто рано встає, тому Бог подає, але безкоштовний сир з мишоловки отримує тільки друга миша.»
Про овочі
«Вже досить давно [ми з Чарлі Мангером] відкрили для себе непорушну істину: тому, хто дійсно зголоднів, не слід їсти щось на кшталт моркви та брокколі – і ми залишаємося при цій думці.»
Про улюблену їжу
«Нова компанія [Kraft Heinz] має річний обсяг продажу 27 мільярдів доларів і зможе постачати кетчуп або гірчицю Heinz до вашого хот-дога під брендом Oscar Mayer, який випускає Kraft. Додайте сюди Кока-Колу, і ви зможете насолодитися моєю улюбленою стравою.»
Про IV Світову війну
«Жоден з нас не знає, як виглядатиме «наступний день». Проте я вважаю, що Ейнштейн у 1949 році висловив думку, яка не втратила актуальності: «Я не знаю, якою зброєю воюватимуть у Третій світовій війні, але у Четвертій зброєю будуть палиці та каміння»
Про подвійні шанси
«Якось Вуді Ален вже пояснив, що перевага бісексуала у тому, що ця особливість подвоює шанси на суботнє побачення. Так само, ну нехай, не зовсім так, але наша інстинктивна потреба і в активній діяльності, і у здійсненні пасивних інвестицій подвоює наші шанси на раціональне використання невичерпного фонтану грошових коштів компанії Berkshire.»
Про (неналежний) спосіб обліку
«Коли керівники компаній або інвестиційні банкіри у нав’язливому захваті закликають оперувати показниками діяльності до виплати витрат на амортизацію, наприклад, EBITDA, як мірою фінансових результатів, зверніть увагу на те, як подовжуються їхні носи, коли вони це промовляють.»
Про Бога…
«Можна пригадати твердження Паскаля про те, що, якби була бодай якась ймовірність того, що Бог існує, мало б сенс поводитися так, якби Він дійсно існував, бо тоді винагорода є нескінченно великою. Водночас жити без віри вкрай небезпечно, оскільки можливий програш у разі існування Бога також нескінченно великий – вічні муки.»
… та про Ноя
«Так само, якщо існує хоча б 1% ймовірності того, що на планету насувається грандіозна катастрофа, і зволікання означатиме, що точку неповернення пройдено, бездіяльність є вкрай нерозсудливою. Назвіть це законом Ноя: якщо для виживання потрібно побудувати ковчег, розпочніть робити це просто зараз, навіть якщо на небі немає жодної хмаринки.»
Про майбутнє Америки
«Робити ставки проти Америки було великою помилкою впродовж 240 років, не варто вдаватися до цього і зараз. Американська гуска під назвою «комерція та інновації» й надалі приноситиме дедалі більше яєць, причому більш великих.»
БОНУС: Про «політику невтручання», якої Баффет дотримується в інвестуванні, та відразу до бюрократії*
«Якщо ви хочете, щоб ваше життя було сповнене страждань, обов’язково одружіться з наміром змінити поведінку свого обранця».
Business insider, Berkshire Hathaway
Переклад здійснено за підтримки бюро перекладів “Тріс”
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас