Аудит в КМДА виявив порушень на 676 млн грн за 2015 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудит в КМДА виявив порушень на 676 млн грн за 2015 рік

Казна та Політика
574
За 2015 рік департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту Київської міськдержадміністрації виявив порушень на 676 млн грн. Про це під час брифінгу повідомила в. о. директора департаменту Оксана Колтик.
За її словами, через неефективні управлінські рішення чиновників і власне порушення місто втратило 349 млн грн. При цьому вдалося лише відшкодувати 11 млн грн.
Екс-глава департаменту аудиту, а нині перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс пояснив, що департамент не має повноважень щодо відшкодування втрачених коштів, він може тільки рекомендувати головам інших департаментів звільнити винних чиновників і подати в суд.
“Завдання департаменту аудиту — виявити ознаки правопорушення, скласти доказову базу і проінформувати керівника департаменту, в якому порушують. Потім матеріали надсилаються правоохоронним органам і вони, маючи необхідні повноваження, можуть повертати суми в інтересах країни”, — пояснив Пліс.
Також департаменту вдалося запобігти декільком порушенням на 19 млн грн. “Мається на увазі, що ми виявили порушення і завищення вартості робіт до моменту їх оплати, в результаті вдалося запобігти збитку”, — зазначила Колтик.
Таким чином, за результатами інформування керівництва КМДА були звільнені сім керівників комунальних підприємств. Так, своїх посад позбулися голови ФК “Житло-інвест”, КП “Житло-сервіс”, Школи вищої спортивної майстерності, управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА, “Київської фортеці”, туберкульозної лікарні №2 міського пологового будинку №3.
Як зазначила в. о. голови департаменту, протягом року було налагоджено співпрацю з правоохоронними органами, яким за фактами порушень було передано 66 матеріалів, а також було відкрито 77 кримінальних справ. В результаті чотирьох чиновників оголосили в розшук, ще 12-ти оголошено підозру, а до суду передали матеріали з п’яти справах.
“Найбільше порушень у будівельній сфері, хоча це не дивно, оскільки на будівництво виділяється найбільше грошей”, — зазначила Колтик.
Нагадаємо, з 1 січня був запущений сайт Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту.
Анастасия Шевченко
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас