Арабські країни можуть зіткнутися з проблемами при рефінансуванні держборгу, - HSBC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арабські країни можуть зіткнутися з проблемами при рефінансуванні держборгу, - HSBC

Світ
383
Країни Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ) можуть зіткнутися зі складнощами при рефінансуванні сукупного держборгу в розмірі $ 94 млрд в найближчі два роки через падіння цін на нафту, уповільнення економічного зростання і зниження кредитних рейтингів, вважають аналітики HSBC Holdings Plc.
Країнам організації доведеться рефінансувати держоблігації на суму $ 52 млрд і синдиковані кредити на суму $ 42 млрд, причому більша частина зазначеного обсягу держборгу припадає на ОАЕ і Катар, цитує звіт HSBC агентство Bloomberg.
Крім того, за оцінками експертів банку, сумарний дефіцит бюджету і рахунку поточних операцій країн РСАДПЗ в 2016-2017 роках складе близько $ 395 млрд.
Країни організації виробляють близько 25% всієї нафти в світі. Падіння цін на паливо різко негативно відбилося на бюджетах цих країн, проте аналітики HSBC не сумніваються, що їм вдасться закрити дефіцити за рахунок розміщення нових боргових зобов’язань, вартість обслуговування яких, тим не менше, буде істотно вище.
У РСАДПЗ, утворений в 1981 році, входять шість країн – Бахрейн, Катар, Кувейт, ОАЕ, Оман і Саудівська Аравія.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас