Volvo почала тестувати перший прототип робота-сміттяра ROAR (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo почала тестувати перший прототип робота-сміттяра ROAR (відео)

Технології&Авто
650
Volvo об’єднала зусилля з компанією з переробки відходів Renova і низкою великих університетів з метою створення спеціалізованого робота-сміттяра. Проект отримав назву ROAR (Robot-based Autonomous Refuse handling) і спершу планувалося, що тести прототипу стартують влітку 2016 року.
Однак команда розробників впоралася з проектуванням раніше і вже викотила на засніжені вулиці перший прототип ROAR. Нагадаємо, що робот призначений для того, щоб збирати сміттєві баки поблизу, перевозити їх до вантажівки і спустошувати їх, а потім повертати на місце. Всі операції здійснюються під наглядом водія вантажівки, якому більше не доведеться самостійно виконувати важку роботу. У штатному режимі робот повинен справлятися з цією послідовністю самостійно, однак в разі необхідності оператор може аварійно відключити систему або взяти керування на себе.
Перший прототип ROAR пересувається на чотириколісній платформі і управляється за допомогою GPS і комплекту оптичних датчиків. Для первісної розвідки місцевості використовується квадрокоптер, який оцінює ситуацію і передає отриману картку в систему обробки інформації. Отримавши складений маршрут, робот починає рух, проте у разі, якщо на його шляху трапляється перешкода, він може самостійно об’їхати її, змінивши початковий маршрут.
Далі все досить просто – ROAR виступає в ролі розумного навантажувача, який захоплює контейнер і перевозить його до сміттєвоза. На вантажівці також встановлені оптичні дачтики і камери, для того щоб запобігти спрацьовуванню преса у разі, якщо в безпосередній близькості до сміттєприймача опиниться людина або будь-який інший сторонній предмет.
За матеріалами:
Engadget
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас