Демонтаж незаконних МАФів коштував киянам 6 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Демонтаж незаконних МАФів коштував киянам 6 мільйонів гривень

Казна та Політика
827
Київська влада витратила 6 мільйонів гривень на демонтаж незаконних МАФів у 2015 році.
Про це повідомив керівник Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець.
“Минулого року на демонтаж виділялось 14 мільйонів гривань. Ми витратили 6. Але коли ми будемо повертати МАФи власникам, то ці гроші повернуться назад у бюджет. Таким чином, вийде, що ми з бюджету жодної гривні не витратимо”, – сказав чиновник.
Він пояснив, що наразі КП “Київблагоустрій” фактично бере в борг у бюджету, а потім поверне ці кошти назад, бо штрафи на пряму сплачуються до бюджету.
“Власники МАФів для того, щоб забрати свою споруду, повинні будуть сплатити штраф. У кожному випадку він різний і дорівнюватиме вартості робіт з демонтажу МАФа. Наприклад, в середньому демонтаж одного маленького кіоску обходиться у 3,9 тисячі гривень (без ПДФ – ред.), а демонтаж великої конструкції може сягати і 30-40 тисяч гривень”, – сказав Білоцерковець.
На запитання, чи вірить він, що власники захочуть забрати свої МАФи, Білоцерковець сказав:
“Вони вже хочуть. Вони в черзі стоять і вже сплачують гроші. Але ми поки не вертаємо. І не вертатимемо, доки не приберемо усі незаконні МАФи у Києві. Коли цей процес демонтажу закінчиться, ми почнемо потрохи повертати кіоски власникам і відповідно повертати у бюджет гроші, які витрачались на демонтаж”, – сказав чиновник.
Він запевнив, що ці кіоски вже не повернуться на вулиці Києва.
“Ні, не повернуться. У нас діє мораторій на встановлення МАФів. Ми їх повертатимемо з умовою, що в Києві їх не буде, і з попередження, що якщо кіоск знову встановлять в Києві, то його моментально демонтують і ще рік не повернуть власнику”, – сказав керівник Департаменту благоустрою.
За його словами, у минулому році власники МАФів уже сплатили близько 500 тисяч гривень штрафів (8,3% від суми, яку витратили на демонтаж). Наразі ця робота триває.
Водночас Білоцерковець уточнив, що станом на кінець лютого у Києві залишилось демонтувати близько 2 тисяч незаконних кіосків, за виключенням пересувної торгівлі, прибудов, літніх майданчиків, наметів та незаконних будівництв.
“Але варто відзначити, що за 2015 рік бюджет Києва на законних МАФах заробив близько 60 мільйонів гривень”, – підсумував керівник Департаменту міського благоустрою.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас