"Не на плечі людей": Кличко виступає проти чергового підвищення комунальних тарифів, буде шукати шляхи вирішення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Не на плечі людей": Кличко виступає проти чергового підвищення комунальних тарифів, буде шукати шляхи вирішення

Особисті фінанси
652
Влада Києва виступають категорично проти ініційованого урядом підвищення тарифів на оплату житлово-комунальних послуг для населення, повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА) в п’ятницю з посиланням на міського голову Віталія Кличка.
“Уряд сьогодні говорить про те, що існують об’єктивні економічні чинники зростання тарифів для населення. Ми категорично проти підвищення тарифів для киян. Зростання цін на життєво необхідні послуги не може розглядатися тільки в ключі економічної обґрунтованості. Ми повинні, перш за все, враховувати рівень соціального забезпечення громадян і їх платоспроможність “, – цитується в повідомленні В.Кличко.
На його думку, з огляду на нинішні розміри пенсій і зарплат киян, чергове підвищення комунальних тарифів призведе до того, що вони не зможуть оплатити рахунки.
“Значна кількість пенсіонерів отримує мінімальну пенсію, яка становить трохи більше 1 тис.грн. А рахунок за житлово-комунальні послуги для жителів двокімнатної квартири в Києві становить в середньому близько 2 тис. грн. Перекладати все фінансове навантаження на плечі людей, які не мають можливості платити, – це не вихід “, – зазначає мер.
Як зазначено в повідомленні, В.Кличко доручив своєму заступнику Петру Пантелєєву створити робочу групу для пошуку шляхів вирішення проблеми планованого підвищення тарифів на оплату житлово-комунальних послуг для населення.
Як повідомлялося, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи зі звітом у Верховній Раді 16 лютого 2016 року, заявив про підвищення енерготарифів для населення з 1 квітня 2016 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас