В Україні зменшуються випадки шахрайства з "пластиком" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні зменшуються випадки шахрайства з "пластиком"

Фінтех і Картки
444
Рівень шахрайства за картками Visa в Україні становить 0,7 базисних пункту. Про це заявила Лариса Макарова, глава департаменту ризиків країни Країн СНД і Південно-Східної Європи.
“Щоб було зрозуміло, 1 базисний пункт – 1 цент шахрайства на 100 доларів транзакцій. У нас менше 1 цента, у нас 0,7. В інших країнах, де обсяг подібний, – Казахстан, Білорусь, Азербайджан, Сербія рівень шахрайства є досить високим і вище, ніж у нас. У Казахстану – 1,4 базисних пункту, Азербайджану – 5,35, Сербії – 1,9, Таджикистану – 13,79 “, – розповіла вона
За словами Макарової, з 2013 року рівень шахрайства, то зростає, то падає. Ситуація досить нестабільна.
“Це говорить про те, що не всі гравці індустрії готові сприймати виклики, які присутні на сьогоднішній день. Не у всіх є інструменти для такого реагування “, – відзначає глава департаменту ризиків Країн СНД і Південно-Східної Європи.
Раніше, в Україні переважав один вид шахрайства – банкоматний, зараз же банки зробили дуже великі зусилля, щоб цю проблему мінімізувати: поставили антискрімінгові пристрої, почали ставити на екрани банкомату інформацію, навчальну власників карток, куди подивитися і на що звернути увагу.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас