ДФС провела перевірки 15 українських IT-компаній в 2015 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС провела перевірки 15 українських IT-компаній в 2015

Кримінал
551
Державна фіскальна служба (ДФС) провела перевірки тільки 15 українських IT-компаній за підсумками року. Про це сьогодні в ході засідання парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції заявив перший заступник голови ДФС, глава податкової міліції Сергій Білан.
“Що стосується особисто Державної фіскальної служби, за 2015 рік через 5 тисяч компаній було проведено 15 планових перевірок”, – зазначив Білан.
За його словами, всього правоохоронні органи порушили чотири кримінальні справи проти представників IТ-сектору.
“Із загальної сукупності кримінальних справ, які є у правоохоронних органів, податковою міліцією були проведені процесуальні дії ще за чотирма кримінальними справами”, – сказав Білан, додавши, що всього в українському ІТ-секторі працює близько 5 тисяч компаній.
У свою чергу, представники СБУ і департаменту кіберполіції Нацполіціі України повідомили про чотирьох і п’яти кримінальних справах відповідно, порушених відомствами щодо окремих IT-компаній.
У той же час представники ІТ-галузі повідомили, що в 2015 році правоохоронці провели “більше 20 атак на сектор, що призвело до втрат в сумі 10-15 мільйонів доларів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас