Запаси в США "штовхають" ціни на нафту вниз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запаси в США "штовхають" ціни на нафту вниз

Енергетика
552
Світові ціни на нафту продовжують негативно реагувати на дані Міненерго США про зростання запасів “чорного золота” в країні за тиждень.
“Станом на 13:00 вартість квітневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,9% – до 34,1 долара за барель. Ціна квітневих ф’ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,47% – до 32 долара за барель “, – йдеться в повідомленні.
За даними Міненерго США, запаси нафти в країні минулого тижня виросли на 3,5 мільйона барелів до рекордного рівня 507,6 мільйона барелів при прогнозі підвищення на 3,427 мільйона барелів. При цьому запаси бензину знизилися за рахунок підвищення його споживання до 9,06 мільйона барелів на добу з 8,6 мільйона місяць тому, зазначає агентство Рейтер. Запаси дистилятів знизилися на 1,7 мільйона барелів, або на 1%, – до 160,7 мільйона барелів.
“Основним фактором на нафтовому ринку на даний момент є те, що глобальне перевиробництво перевищує рівень світового попиту з досить великим відривом”, – заявив агентству головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рик Спунер (Ric Spooner).
Крім того, на нафтові ціни також впливає повільне зростання світової економіки. Аналітики Citibank знизили прогноз зростання світового ВВП в 2016 році до 2,5% з 2,7%.
“Перспектива зростання світової економіки продовжує погіршуватися. Поряд зі слабкістю ринків, що розвиваються, спостерігається погіршення стану країн з розвиненою економікою”, – заявили експерти Citibank.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас