IBM заплатила $1,3 млрд за найбільшу свою покупку в 2015 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IBM заплатила $1,3 млрд за найбільшу свою покупку в 2015 році

Фондовий ринок
732
Стало відомо про найбільше придбання IBM в 2015 році. Мова йде про виробника об’єктних сховищ для гібридних хмар Cleversafe, поглинання якого було анонсовано в жовтні.
У листопаді 2015 року IBM закрила угоду з купівлі Cleversafe, але її фінансову складову тоді не озвучила. Як повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на документи, надіслані IBM американському фінансовому регулятору, компанія заплатила за Cleversafe понад $1,3 млрд готівкою.
Таким чином, Cleversafe брала участь у найбільшому придбанні IBM в 2015 році. Другою за величиною угодою стала купівля розробника технологій обробки медичних зображень Merge Healthcare за $1 млрд. Всього минулого року IBM придбала 14 компаній на суму близько $3,6 млрд.
Заснована в 2004 році Cleversafe спеціалізується на розробці ПЗ для об’єктно-орієнтованого зберігання даних, що дозволяє компаніям використовувати гібридну хмару для управління величезними масивами неструктурованої інформації. У числі клієнтів Cleversafe — онлайн-сервіс зберігання та друку фотографій Shutterfly, а також низка установ з фінансового, медичного та урядового секторів.
За прогнозами аналітиків IDC, до 2018 року обсяг світового ринку об’єктного зберігання даних досягне $28 млрд.
У результаті поглинання Cleversafe стала частиною хмарного підрозділу IBM, а весь штат співробітників проданої компанії (понад 200 осіб) перейшов до «блакитного гіганта».
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас