Sharp купує тайванська Нon Hai — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sharp купує тайванська Нon Hai

Фондовий ринок
429
Японська корпорація Sharp Corp. погодилася з пропозицією з великої тайванської корпорації Hon Hai Precision Industry, яка готова купити цього виробника електротехніки, що має труднощі.
Про це повідомило японське агентство Kyodo, його цитує ТАСС.
Спочатку Sharp вів активні переговори з Фондом оновлення промисловості, створеним урядом Японії спільно з приватним бізнесом. Він пропонував виділити Sharp 300 млрд ієн ($ 2,5 млрд), поставивши її під свій контроль. При цьому передбачалося відокремити від компанії її підрозділ з виробництва рідкокристалічних дисплеїв і об’єднати його з іншого японською фірмою. Однак Hon Hai Precision Industry запропонував купити Sharp цілком за вдвічі більшу суму – 600 млрд ієн ($ 5 млрд).
При цьому він гарантує збереження компанії в нинішньому вигляді, включаючи всіх її співробітників. Тайванська корпорація не заперечує також проти збереження менеджменту корпорації. Hon Hai Precision Industry – один з найбільших в світі постачальників електронних компонентів. Під брендом Foxconn він, зокрема, за контрактом з американською корпорацією Apple збирає на своїх потужностях в КНР смартфони iPhone. Шляхом повного або часткового поглинання Sharp компанія сподівається підняти свій технологічний рівень і вийти в нові сфери бізнесу, в тому числі в області побутової електроніки.
Штаб-квартира Hon Hai Precision Industry розташована на Тайвані, однак продукцію вона виробляє в основному на своїх підприємствах в материковій частині Китаю. Минулий фінансовий рік Sharp завершила з чистим збитком в розмірі 222,35 млрд ієн (близько $ 1,87 млрд)
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас