Влада США відповіла ОПЕК: Не буде штучно регулювати нафтовий ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США відповіла ОПЕК: Не буде штучно регулювати нафтовий ринок

Енергетика
546
Уряд США не має законних підстав для регулювання рівня виробництва нафти і не буде намагатися це робити, заявив в рамках прес-конференції на IHS CERAWeek міністр енергетики США Ернест Моніз.
“Ми уряд. Ми не контролюємо, ми не намагаємося контролювати рівень виробництва наших виробників”, – відповів він на питання, чи отримала Міненерго запит від ОПЕК на участь в переговорах про замороження видобутку нафти.
Генеральний секретар ОПЕК Абдалла Салем Ель-Бадрі 22 лютого заявив, що картель веде переговори про замороження видобутку на рівні січня з усіма країнами-виробниками нафти, крім США, але закликає їх до цього діалогу.
Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела на зустрічі в Досі 16 лютого для підтримки світових цін на нафту домовилися про таку міру як збереження видобутку в середньому в 2016 році на рівні січня, але тільки якщо інші виробники приєднаються до ініціативи.
Серед країн, які висловили таку готовність, Еквадор, Алжир, Нігерія, Оман, Кувейт, ОАЕ.
Іран і Ірак поки говорять лише про підтримку “кроків щодо поліпшення ситуації на ринку нафти”, уникаючи обіцянок приєднатися до заморожування видобутку.
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас