Fitch знизило прогноз за цінами на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило прогноз за цінами на нафту

Енергетика
565
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило прогноз за середніми цінами на нафту в 2016 році до 35 доларів за барель, повідомляє Прайм з посиланням на доповідь рейтингового агентства.
“За новим базовим сценарієм, середні ціни на нафту марок Brent і WTI в 2016 році складуть 35 доларів за барель. Агентство також знизило прогноз за середньою ціною на газ в 2016 році до 2,25 долара за тисячу кубічних футів”, – йдеться в повідомленні .
Раніше Fitch прогнозувало середні нафтові ціни на рівні в 45 доларів за барель, а газу – 2,50 долара за тисячу кубічних футів. Зниження прогнозу відображає думку агентства про те, що в цьому році ціни навряд чи відновляться.
“Зниження обумовлене поєднанням ряду факторів: збільшення запасів в умовах м’якої зими, більш високе, ніж очікувалося, виробництво ОПЕК в січні і все більш очевидний факт того, що зростання світової економіки в поточному році буде набагато слабкіше, ніж ми прогнозували раніше”, – говориться в повідомленні.
У довгостроковій перспективі за базовим сценарієм агентства прогноз за цінами залишився без змін: ціни на нафту очікуються на рівні в 65 доларів за барель, газу – 3,25 долара за тисячу кубічних футів.
Як зазначає агентство, незважаючи на те, що надлишок пропозиції на ринках знизиться до другої половини 2016 року, баланс зможе бути відновлений лише до 2017 року. Однак і тоді великі запаси сировини будуть обмежувати зростання цін.
Fitch також переглянуло прогноз по стресовому сценарію, який тепер передбачає середні нафтові ціни в 2016 році на рівні 25 доларів за барель, а в довгостроковій перспективі – 40 доларів за барель.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас