Райсуд Запоріжжя відмовив Сбербанку Росії в накладенні арешту на майно та активи "Запоріжсталі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Райсуд Запоріжжя відмовив Сбербанку Росії в накладенні арешту на майно та активи "Запоріжсталі"

Кредит&Депозит
733
Заводський районний суд Запоріжжя відмовив ПАТ “Сбербанк Росії” в накладенні арешту на майно та активи Запорізького металургійного комбінату “Запоріжсталь” в рамках клопотання забезпечення примусового стягнення з підприємства $ 10 млн 397,241 тис. За рішенням Арбітражного суду Ростовської області від 9 червня 2014 року.
Згідно з судовими матеріалами, наявними в розпорядженні агентства “Інтерфакс-Україна”, визначення Заводського райсуду Запоріжжя винесено 1 лютого 2016 року.
Як повідомляється, 25 січня 2016 року в суд надійшла заява про вжиття заходів забезпечення клопотання, в якому зазначено, що предметом розгляду є клопотання ПАТ “Сбербанк Росії” про визнання на території України і надання йому дозволу на примусове виконання рішення Арбітражного суду Ростовської області від 9 червня 2014 року №А53-2188 / 14 про стягнення з ПАТ “Запорізький металургійний комбінат” Запоріжсталь “заборгованості на загальну суму $ 10 млн 397,241 тис., що станом на 23 листопада 2015 року, згідно з офіційним курсом НБУ, становить 249 млн 325,843 тис. грн.
На думку “Сбербанку Росії”, у відповідача відсутні фінансові можливості погасити заборгованість.
Розглянувши справу, Заводський райсуд Запоріжжя відмовив позивачеві, оскільки той не надав достовірні докази фінансової неспроможності відповідача погасити заборгованість.
Як повідомлялося, Арбітражний суд Ростовської області 30 вересня 2015 року продовжив на шість місяців конкурсне провадження щодо ТОВ “Ростовська вугільна компанія” (РУК, Ростовська обл., Структура “Запоріжсталі”). Таким чином, суд задовольнив клопотання ліквідатора Віктора Акімова (НП “Саморегулівна організація арбітражних керуючих Центрального федерального округу”) в зв’язку з необхідністю завершення заходів, передбачених законом про банкрутство.
Наступний звіт конкурсного керуючого призначений на 22 березня 2016 року.
Арбітраж Ростовської області в квітні 2015 року визнав ТОВ “Ростовська вугільна компанія” банкрутом і ввів в ньому конкурсне виробництво.
У третю чергу кредиторів, зокрема, включені Сбербанк (3,35 млрд рублів), ВАТ “Запоріжсталь” (1,1 млрд рублів) і ТОВ “Паритет” (77,3 млн руб).
ТОВРУК” було створено з метою реалізації проекту будівництва та експлуатації шахти “Бистрянська 1-2” в Ростовській області вартістю 6,9 млрд рублів для безперебійного забезпечення “Запоріжсталі” дешевим доменним коксом. У 2007 році РУК розпочала будівництво шахти, запуск планувався до 2013 року. У квітні 2012 року РУК заявила про подорожчання проекту до 11,9 млрд рублів у зв’язку з погіршенням гірничо-геологічних умов освоєння родовища і застосуванням спецспособов проходки, а також про перенесення введення на перший квартал 2014 року. В даний час шахта не добудована, проект заморожений.
Згідно з даними бази “СПАРК-Інтерфакс”, на 28 лютого 2014 року “Запоріжсталі” безпосередньо належало 55,45% в ТОВ “Ростовська вугільна компанія”. ТОВ “РусУгольІнвест” (Москва), в якому “Запоріжсталі” належать 97,95%, – 34,55%, ТОВ “Паритет” (Ростовська обл.) – 10%.
Керівництво “Запоріжсталі” заявляло, що не планує подальші інвестиції в даний проект, шукає партнерів для розвитку проекту з будівництва вугільної шахти в Ростовській області або покупців на цей актив.
“Запоріжсталь” – одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого широко відома і користується попитом у споживачів на внутрішньому ринку і в багатьох країнах світу. Спеціалізація – високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.
Основними споживачами продукції комбінату є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.
“Запоріжсталь” знаходиться в процесі інтеграції до групи “Метінвест”, основними акціонерами якої є ЗАТ “Систем Кепітал Менеджмент” (71,24%) і група компаній “Смарт-холдинг” (23,76%).
ТОВ “Метінвест Холдинг” – керуюча компанія групи “Метінвест”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас