Що змушує українців шукати нову роботу (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що змушує українців шукати нову роботу (інфографіка)

Особисті фінанси
2493
Кожен другий “білий комірець” в Україні час від часу замислюється про звільнення, а кожен п’ятий рішуче має намір піти з роботи. На цей крок працюючих співробітників підштовхують низькі зарплати, відсутність перспектив кар’єрного зростання і рутинні нецікаві завдання. Тих, хто не наважується піти, тримають страх невідомості, стабільність, а також хороші відносини в колективі.
Про це свідчать дані опитування hh.ua.
Незважаючи на кризу і досить складну ситуацію на ринку праці, більшість “білих комірців” не залишають бажання перейти на більш цікаву і перспективну посаду. Кожен другий офісний працівник час від часу думає про звільнення, кожен п’ятий рішуче має намір змінити роботу і ще 8% здійснили своє бажання до теперішнього часу.
Серед головних причин звільнення – проблеми з оплатою праці: низькі зарплати, затримки виплат з боку роботодавця, а також відсутність перспектив підвищення окладів. Про це заявили приблизно троє з п’яти опитаних. Трохи менше половини незадоволені відсутністю перспектив кар’єрного росту. Ще третина – тим, що доводиться виконувати рутинні нецікаві завдання. Кожен четвертий втомився від регулярних переробок і того, що доводиться жертвувати особистим часом заради кар’єри і хороших відносин з начальником.
Найменше в ухваленні рішення про відхід українці звертають увагу на незручне розташування офісу (10%), відсутність програм страхування (9%) і погані відносини з колегами (7%).
Ті, хто іноді думають про звільнення, не наважуються змінити роботу з ряду причин. Двоє з п’яти бояться йти “в нікуди” і чекають реальних пропозицій від роботодавців.
Більше третини цінують хороші відносини в колективі і позитивну атмосферу в компанії, а також стабільну роботу і гарантовану зайнятість. Кожного п’ятого від звільнення може утримати перспектива збільшення зарплати, приблизно кожного сьомого – можливість виконувати цікаві завдання, гнучкий графік роботи і хороші взаємини з керівництвом.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас