"Нафтогаз України" в березні знизить ціни на газ по передоплаті для промспоживачів на 0,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" в березні знизить ціни на газ по передоплаті для промспоживачів на 0,2%

Енергетика
190
НАК “Нафтогаз України” з 1 березня знизити на 0,2% ціни на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, повідомляє прес-служба компанії.
Згідно з оприлюдненим на сайті НАК прейскурантом, ціна газу для промспоживачів при обсязі закупівлі понад 50 тис. куб. м, попередній оплаті і відсутність боргів перед НАК знизиться на 0,2% (на 11 грн) – з 5,611 тис. грн до 5,6 тис. грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ і тарифів на транспортування).
У свою чергу, в разі закупівлі промспоживачами газу з передоплатою 120%, при обсязі закупівлі понад 25 тис. куб.м. і відсутність боргів перед НАК, ціна з березня знизиться також на 0,2% (на 10 грн) – з 5,513 тис. грн до 5,503 тис. грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ і тарифів на транспортування).
У всіх інших випадках промспоживачі будуть платити “Нафтогазу” на 0,3% (на 16 грн) більше, ніж в попередньому місяці – 6,255 тис. грн (без ПДВ і тарифів на транспортування).
Як повідомлялося, з 1 жовтня 2015 року скасоване державне регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, крім населення і ТКЕ для потреб населення. З цього часу “Нафтогаз” поставляє газ промисловим споживачам, бюджетним організаціям та іншим суб’єктам господарювання на ринкових умовах.
“Нафтогаз України” об’єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Холдинг є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас