Стало відомо, хто буде продавати електроенергію до Білорусі та Молдови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, хто буде продавати електроенергію до Білорусі та Молдови

Енергетика
926
ПАТ “Донбасенерго” та ПП “Еру Трейдинг” в березні 2016 року мають намір відновити комерційні поставки української електроенергії на експорт до Білорусі та Молдови.
За даними НЕК “Укренерго”, в ході аукціону з доступу до пропускної спроможності міждержавних електромереж України, що відбувся 19 лютого, “Донбасенерго” придбало по 30 МВт “молдавського” і “білоруського” перетинів, а “Еру Трейдинг” – 10 МВт “молдавського”.
Нереалізованим виявилося 110 МВт перетину на Молдову і 470 МВт – на Білорусь.
Крім того, в ході торгів ПАТДТЕК Павлоградвугілля” викупило 127 МВт “польського” перетину для експорту в березні, а 477 МВт перетин для експорту з енергоострова “Бурштинської ТЕС” у напрямку Словаччини, Угорщини та Румунії набули “ДТЕК Павлоградвугілля” (384 МВт ), ТОВПЕК” (33 МВт), “Донбасенерго” (30 МВт), ТОВ “Глобал Енерджі” (20 МВт) і “Еру Трейдинг” (10 МВт).
Пропускна здатність в напрямку Словаччини (ЛЕП 35 кВ “Ужгород-2 – Собранце”) представлена потужністю 10 МВт не зацікавила учасників аукціону.
Як повідомлялося, “Укренерго” вперше з листопада 2014 року виставила на місячні торги перетину для експорту української електроенергії в Молдову і вперше з вересня 2014 року – в Білорусь.
Нагадаємо, що в серпні 2013 року конкурс з продажу 60,773% акцій ПАТ “Донбасенерго” виграло ЗАТ “Енергоінвест Холдинг” Ігоря Гуменюка за ціною в 718,92 млн грн. Як повідомляли в ЗМІ, Гуменюк придбав ПАТ в інтересах Олександра Януковича.
Як відомо, Група МАКО сина екс-президента Віктора Януковича Олександра заявляє, що її акціонер не є власником ПАТ “Донбасенерго” і ніяк не пов’язаний з управлінням даною компанією.
Як пишуть “Наші гроші”, компанія “Глобал Енерджі” була заснована в 2011 р кіпрською компанією “Поррел Лімітед”.
Зараз в “Поррела” залишається основна частка в компанії (75%), в той же час 15% і 10% відповідно належить кіпрським “Кінтук Холдинг Лімітед” і “Мораїс Інвестментс Лімітед”.
Компанії “Кінтук” і “Мораїс” поки є співвласниками ТОВ “Проматом”, яке було спочатку засноване фірмою “Energy Standard Group S.A.” Костянтина Григоришина.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас