Банкам запропонують самоліквідуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам запропонують самоліквідуватися

Кредит&Депозит
2352
Національний банк України приступив до діагностичного обстеження другої двадцятки українських банків.
Про це в ході прес-конференції повідомила в.о. заступник голови НБУ Катерина Рожкова. “Ми приступили до діагностичного обстеження другої двадцятки”, – сказала вона.
За її словами, діагностичне обстеження третьої двадцятки почнеться трохи пізніше.
“Не дивлячись на те, що терміни самої діагностики трохи зміщені, терміни докапіталізації для банківської системи не змінюються. Банківська система повинна вийти на нульовий капітал не пізніше 1 травня і досягти 5% адекватності капіталу не пізніше 1 жовтня “, – зазначила вона.
Також Національний банк (НБУ) пропонує дрібним банкам, які не зможуть докапіталізуватися, самоліквідуватися за спрощеною процедурою.
«Якщо у тебе є завод або фабрика і ти передумав працювати, то можна просто розрахуватися з постачальниками, закрити все і піти. Але якщо у тебе банк, тобто і зобов’язання. Деякі власники не можуть продати банк, так як немає ринку, а процес самоліквідації зараз дуже складний », – говорить в.о. заступника голови НБУ Катерина Рожкова.
«По ідеї, якщо ти розрахувався з усіма, то можна здати банківську ліцензію. І навіть якщо у банку залишилися активи, то без ліцензії з ними набагато простіше буде щось зробити. Зараз такої процедури немає, вона дуже складна », – зазначила вона.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас