Аналітики не вірять в угоду Росії і ОПЕК: число ставок на зростання нафти впало — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики не вірять в угоду Росії і ОПЕК: число ставок на зростання нафти впало

Енергетика
508
Хедж-фонди та інші спекулянти скоротили число ставок на зростання вартості нафти. Це падіння стало максимальним за минулі сім місяців, повідомляє Bloomberg.
“Згідно з даними американської Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами, число довгих позицій на зростання вартості WTI за тиждень, що закінчився 16 лютого, скоротилося на 5,3%. Це найсильніше падіння з липня минулого року. При цьому за аналогічний період вартість WTI піднялася на 3,9% до 29,04 долара за барель “, – йдеться в повідомленні.
Як зазначає видання, падіння числа ставок на зростання нафти відбулося всупереч угоді про замороження її видобутку, якого минулого тижня досягли Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела. У тому, що ця домовленість буде сприяти зростанню котирувань, сумніваються і багато аналітиків. Так, в подорожчанні нафти завдяки домовленості засумнівався Goldman Sachs.
“Ця угода нічого не зробить з точки зору скорочення надлишків”, – пояснив Bloomberg Барт Мелек, голова підрозділу товарної стратегії в TD Securities. За словами експерта, Іран, швидше за все, буде виробляти стільки нафти, скільки буде потрібно для того, щоб повернути частку на ринку.
У вівторок, 16 лютого, Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела оголосили про готовність заморозити видобуток нафти на січневому рівні. Країни висловили надію, що такий захід допоможе стримати зростання надлишку нафти на ринку і підняти її вартість.
Після цього представники ОПЕК провели переговори з Іраном і Іраком, щоб переконати і їх приєднатися до угоди. Після переговорів міністр нафти Ірану Биджан Занганех заявив що його країна підтримує ініціативу по заморожуванню видобутку в якості першого кроку до збалансованого ринку і відновлення цін.
Пізніше джерела Reuters розповіли, що Тегеран відмовився від угоди з двох причин. За словами співрозмовників агентства, іранська влада вважає запропоновані заходи є недостатніми, а також прагнуть до виходу на досанкціонний рівень видобутку.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас