Україна може зберегти транзит газу тільки при залученні іноземного партнера, - глава "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може зберегти транзит газу тільки при залученні іноземного партнера, - глава "Нафтогазу"

Енергетика
1248
Проект газопроводу “Північний потік-2” є серйозною загрозою для української газотранспортної системи (ГТС), і зберегти обсяги транзиту російського газу через Україну можна лише за умови залучення іноземного партнера до української ГТС, вважає глава правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.
“Іноземний партнер потрібен для збереження транзиту. Навіть не так для інвестицій, як з точки зору комфортності та прозорості для європейських країн”, – сказав глава НАК на засіданні профільного комітету парламенту в Києві в п’ятницю.
Коболев підкреслив, що до завершення арбітражу в Стокгольмі з “Газпромом”, очікуваного в кінці 2016 року – початку 2017 року, Україна повинна бути повністю готова до залучення інвестора.
Також Коболєв оголосив, що НАК “Нафтогаз України” виступає за приватизацію найбільшої газодобувної компанії країни і своєї 100%-ї “дочки” “Укргазвидобування”, однак вважає за доцільне виставляти її на продаж тільки після квітня 2017 року, коли всі ціни на газ в країні будуть виведені на ринковий рівень.
Він зазначив, що у “Нафтогазу” поки немає конкретних переваг конкретних варіантів приватизації – стратегічному інвесторові або на ринку для більш широкого кола покупців.
За словами Коболева, це питання вимагає додаткової дискусії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас