Курс юаня до долара США завершив тиждень максимальним зростанням за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс юаня до долара США завершив тиждень максимальним зростанням за рік

Валюта
338
Курс юаня до долара США завершив тиждень максимальним зростанням майже за рік завдяки заявам глави Народного банку Китаю (НБК), які підтримали китайську нацвалюту.
Керівник НБК Чжоу Сяочуань заявив, що платіжний баланс КНР знаходиться в хорошому стані, темпи відтоку капіталу нормальні, і підстав для подальшого ослаблення юаня немає.
Курс юаня щодо американської валюти виріс за цей тиждень на 0,84%, що стало максимальним тижневим стрибком з березня 2015 року.
Ринки Китаю були закриті 6-14 лютого у зв’язку зі святкуванням Нового року за Місячним календарем.
НБК за цей тиждень підвищив довідковий курс юаня на 0,2% в порівнянні з рівнем 5 лютого, за чотири тижні довідковий курс був збільшений на 0,7%.
“Зараз не найкращий час для гри на пониження курсу юаня, оскільки НБК дав потужний сигнал, дозволивши своєму керівнику зробити такі заяви, і будь-кому важко грати проти китайського ЦБ, – зазначає економіст Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA в Гонконзі Ся Ле. – Довіра до юаню зміцнилася останнім часом, проте з урахуванням відтоку капіталу, довгостроковий тиск на китайську нацвалюту зберігається”.
Згідно з даними Bloomberg Intelligence, відтік капіталу з Китаю в 2015 році склав близько $ 1 трлн – в сім разів більше, ніж роком раніше.
Тим часом трейдери, які грають на пониження юаня, вважають, що зміцнення китайської нацвалюти в цьому місяці не повинне сприйматися як сигнал завершення відтоку капіталу з країни.
Так, експерти Goldman Sachs попереджають, що чергове різке ослаблення юаня прискорить виведення інвесторами коштів з КНР.
На думку експертів, зниження курсу юаня до долара на 1% може викликати відтік капіталу на суму $ 100 млрд.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас