Угорщина скасувала митні талони для контролю за кількістю ввезеного палива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина скасувала митні талони для контролю за кількістю ввезеного палива

Енергетика
415
З 18 лютого на угорських КПП при в’їзді в країну з боку Закарпаття більше не видають водіям спеціальні талони, в яких заповнюється кількість палива в баку авто і кілометраж, пише Mukachevo.net.
Подібні талони заповнювалися і на в’їзді, і на виїзді з країни для контролю кількості палива, яке потрапляє в країну без додаткового акцизного збору. Таким чином, Угорщина раніше перешкоджала ввезенню в країну контрабандного палива з України.
Обмеження були введені з 1 березня 2012 року, і передбачали, що один водій може в’їхати в країну з повним баком палива без сплати акцизного податку тільки раз в тиждень.
Угорці пояснювали тоді такий крок великою кількістю спекулянтів і фактичних контрабандистів, які по кілька разів на день перетинали кордон в бік Угорщини з повними баками пального, яке «зливали» в прикордонній зоні за зниженими цінами.
Тоді угорці заявляли про мільярдні збитки від таких контрабандистів, які, за даними угорських митників, тоді становили близько 20% загального трафіку на кордоні в межах Закарпатської області.
Нагадаємо, 1 літр дизеля в Угорщині коштує близько 1 євро, а це зараз 30 гривень, тоді як в Україні 1 літр дизеля можна купити в 2 рази дешевше.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас