Експерт розповіла, як змінився український ринок праці на початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповіла, як змінився український ринок праці на початку року

Особисті фінанси
1928
Перший місяць 2016 року не приніс значного збільшення числа вакансій. Змін у зарплатній політиці компаній не спостерігалося.
Про це розповіла керівник дослідницького центру компанії HeadHunter Руслана Березовська.
“Січень — місяць свят і тривалих вихідних. Тому активність роботодавців і шукачів була трохи нижчою, ніж зазвичай. Перший місяць року не приніс значного збільшення числа вакансій. У січні на Міжнародному кадровому порталі hh.ua було опубліковано близько 56 тис. нових резюме. До топ-5 регіонів за кількістю вакансій і резюме традиційно увійшли міста-мільйонники — Київ, Харків, Дніпропетровськ і Одеса. Найбільшим зростання вакансій було у Харківській, Херсонській, Черкаській, Львівській та Дніпропетровській областях. Помітно впала кількість пропозицій в Кіровограді, Житомирі, Сумах та Полтаві. Трохи підвищили свою активність здобувачі Херсонської, Хмельницької і Одеської областей. Менше у порівнянні з попереднім місяцем розміщували резюме в Тернопільській, Волинській та Кіровоградській областях”, — зазначила Березовська.
За словами експерта, рейтинг професійних сфер з найбільшою кількістю резюме не змінився. Сюди входять інформаційні технології, бухгалтерія та фінанси, виробництво і продаж. А от менш активно шукали роботу маркетологи і піарники, бухгалтери і фінансисти, а також працівники у сфері консалтингу. Найбільше пропозицій було для фахівців з продажу, IT-фахівців, здобувачів без досвіду роботи і студентів, працівників у сфері маркетингу, реклами і PR, а також адміністративного персоналу. Менш активно в порівнянні з попереднім місяцем роботодавці шукали банківських службовців, фахівців із закупівель, юристів і HR-фахівців. Також у зв’язку із закінченням курортного сезону впав попит на працівників у сфері туризму і готельно-ресторанного бізнесу.
“Змін у зарплатній політиці компаній в січні не спостерігалося. Стабільне зростання курсу долара призвело до того, що ще в минулому році більшість роботодавців зафіксували розмір матеріальних компенсацій в національній валюті і зараз продовжують виплачувати зарплати в гривні. На початку року розмір окладу підвищили тільки тим, хто виконав план і суттєво вплинув на бізнес-показники минулого року. Варто зазначити, що третина роботодавців не беруться робити прогнози на цей рік і стверджують, що зарплатна політика компанії буде залежати від ситуації на ринку”, — додала Березовська.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас