Mercedes-Benz звинувачується в США в маніпулюванні показниками викидів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mercedes-Benz звинувачується в США в маніпулюванні показниками викидів

Світ
698
Німецький автовиробник Mercedes-Benz звинувачується в США в істотному перевищенні його автомобілями гранично допустимих норм викидів у навколишнє середовище.
До суду американського штату Іллінойс в четвер був поданий колективний позов проти Mercedes-Benz. Як зазначено в позові, в 14 моделях автомобілів з дизельними двигунами, що використовують технологію BlueTec, викиди оксидів азоту багаторазово перевищують показники, зазначені в офіційних документах.
Твердження про те, що технологія BlueTec є найбільш чистою в світі дизельних моторів, “вводить в оману і бреше”, йдеться в позові.
Гранично допустимі в США показники щодо викидів оксиду азоту були перевищені в 19 разів. Більше того, при роботі двигуна при температурах нижче 10 градусів за Цельсієм йдеться про 65-кратне перевищення норми.
Представники Mercedes-Benz зазначають, що ніяких підстав для позову немає. У компанії розглядають документи і готуються захищати свою позицію в суді. У Mercedes стверджують, що всі моделі автомобіля відповідають встановленим нормам, і компанія не займається маніпуляцією даних.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас