Іран пояснив, чому відмовився від заморожування видобутку нафти, - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран пояснив, чому відмовився від заморожування видобутку нафти, - Reuters

Енергетика
1962
Іран вважає, що глобальної угоди про заморожування рівня видобутку нафти буде недостатньо, щоб підняти ціни, оскільки на ринку зараз панує надлишок пропозиції.
Про це розповіли джерела Reuters в іранській нафтовій галузі Ірану.
“Проблема нафтового ринку – це перенасичення. Потрібно зробити що-небудь, щоб позбутися від цих зайвих барелів”, – сказав один зі співрозмовників агентства, знайомий з позицією іранської влади.
Він додав, що “заморожування з боку тих, хто видобуває по максимуму, не допоможе ринку”.
Друге джерело заявило, що ідею про угоду слід обговорювати далі, але тоді, коли “країни, які збільшили видобуток (головним чином, Саудівська Аравія), знизять її, а Іран вийде на досанкційний рівень”.
Як відомо, 16 лютого Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела оголосили про готовність заморозити видобуток нафти на січневому рівні, щоб стримати затоварення ринку і підняти ціни.
17 лютого, в Тегерані представники ОПЕК провели переговори з Іраном і Іраком, сподіваючись переконати їх приєднатися до угоди.
Іран в ході переговорів наполягав на тому, що йому потрібно повернути ринки, втрачені за час, коли він перебував під санкціями, і його дії не позначаться на значному надлишку нафти.
Протягом року Тегеран має намір збільшити експорт на 1 млн бар на добу.
Міністр нафти Ірану Биджан Занганех після закінчення переговорів висловлювався дуже обережно, заявивши, що його країна підтримує ініціативу щодо заморожування видобутку в якості першого кроку до збалансованості ринку і відновлення цін.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас