Кабмін затвердив методику визначення середньоринкової вартості легкових авто для сплати транспортного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив методику визначення середньоринкової вартості легкових авто для сплати транспортного податку

Особисті фінанси
3150
Кабінет міністрів України на засіданні в четвер затвердив розроблену Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) методику визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, необхідну для сплати транспортного податку, а також усунув конкурентні переваги для авто, вироблених в Російській Федерації.
Згідно зі змінами до Податкового кодексу, прийнятого Верховною Радою в грудні 2015 року, власники автомобілів віком до п’яти років і середньо ринковою вартістю понад 750 розмірів мінімальних зарплат сплачують транспортний податок в розмірі 25 тис. грн.
Середньоринкову вартість автомобілів повинен визначати МЕРТ за затвердженою Кабміном методикою, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об’ємів циліндрів, типу коробки передач, пробігу.
Середньоринкова вартість автомобіля розраховується за методом аналогії цін ідентичних автомобілів за формулою, визначеною у Порядку визначення середньоринкової вартості автомобілів, затвердженої постановою Кабміну №403 від 10 квітня 2013 року.
Джерелом інформації для визначення ціни нового автомобіля є прайс-листи виробників (дилерів). Інформацію про ціни на нові автомобілі до 10 січня подає в МЕРТ держпідприємство “Держзовнішінформ”.
Кабмін також затвердив зміни до Порядку визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів з метою усунення додаткових преференцій для автомобілів походженням з країн СНД. Міністерство зазначає, що 87% авто, імпортованих з країн СНД, зроблені в РФ, тому такі зміни усунуть конкурентні переваги для російських автомобілів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас