Віртуальну реальність успішно використовували під час операції на мозку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віртуальну реальність успішно використовували під час операції на мозку

Технології&Авто
489
У нейрохірургії існує ряд операцій, під час яких пацієнт повинен не тільки залишатися в свідомості, але і брати безпосередню участь в роботі хірургів.
Через те, що в мозку розташовано кілька десятків важливих областей, що відповідають за виконання тих чи інших функцій, нейрохірургів необхідно точно знати їх розташування, щоб випадково не зачепити здорову тканину мозку.
27 січня цього року в госпіталі Анже, який розташований на заході Франції, була проведена операція на мозку із застосуванням гарнітури віртуальної реальності. VR-шолом допоміг успішно встановити розташування деяких функціональних центрів в головному мозку пацієнта – так зване топографічне картування електричної активності мозку.
Безумовно, аналогічна процедура можлива і без використання VR-шоломів, проте ці пристрої багато в чому полегшують цей процес, а по-друге, демонструють чималий прихований потенціал пристрою. Відповідаючи на питання про те, що пацієнт бачить в даний момент, лікарі практично моментально реагують на найменші зміни в роботі мозку і змінюють тактику в разі потреби. Наприклад, якщо пацієнт описує появу світних об’єктів в периферійній зоні зображення, а лікар на моніторі з аналогічним відео не стежить нічого подібного, значить хірург потрапив в функціональну зорову зону і повинен дещо відступити від неї.
Повідомляється, що операція на головному мозку в госпіталі Анже була успішно завершена. У пацієнта була видалена пухлина із зони, що відповідає за зір, і зараз він йде на поправку.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас