SEC оштрафувала екс-аналітика Deutsche Bank на $100 тис. за необгрунтований рейтинг акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SEC оштрафувала екс-аналітика Deutsche Bank на $100 тис. за необгрунтований рейтинг акцій

Фондовий ринок
245
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США оштрафувала екс-аналітика Deutsche Bank Чарльза Грома на $ 100 тис., заборонила йому працювати за фахом протягом року через рейтинг акцій американського дискаунтера Big Lots, необгрунтовано збереженого в 2012 році на рівні “купувати”.
Ч.Гром відчував сумніви в стійкості компанії, але не став знижувати рейтинг, оскільки хотів зберегти добрі стосунки з її керівництвом, стверджує SEC. В результаті він включив до опублікованого огляду про Big Lots хвалебні відгуки, тоді як з внутрішнього листування з колегами випливало, що вони не відповідають дійсності.
“Правила вимагають, щоб аналітики, коли вони рекомендують клієнтам купувати або продавати якись цінний папір, відповідали за свої слова. Абсолютно неприпустимо, щоб аналітики відрито висловлювали одну точку зору, а в приватному спілкуванні – прямо протилежну”, – заявив директор виконавчого департаменту SEC Ендрю Сересней.
Останнім часом спостерігається поступове, але неухильне зниження частки рекомендацій “продавати” від інвестбанків, що деякі експерти пояснюють структурним тиском в галузі.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас