Іран відмовився заморожувати обсяги видобутку нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран відмовився заморожувати обсяги видобутку нафти

Енергетика
789
Влада Ірану заявила, що не бачать логіки в обмеженні рівня видобутку нафти і не мають наміру приєднуватися до відповідної домовленості, укладеної у вівторок в Досі представниками Росії і трьох країн ОПЕК, повідомляє інформагентство з посиланням на ВВС.
“За словами чиновників, що відповідають за взаємодію Ірану з ОПЕК, багато країн нарощували рівень видобутку нафти в той час, як Тегеран перебував під санкціями Заходу. Тепер, коли ці санкції скасовані, нарощувати рівень видобутку намір вже сам Іран”, – йдеться в повідомленні.
Рішення Тегерана унеможливлює реалізацію підписаної в Досі угоди, так як обов’язковою умовою в ній зазначено згоду на аналогічні заходи всіх країн-членів ОПЕК, в число яких входить і Іран. При цьому не виключено, що переговори продовжаться.
Деякі інші країни-члени нафтового картелю виступили на підтримку угоди. Зокрема, про готовність приєднатися до заморожування рівня видобутку нафти офіційно оголосила влада Кувейту.
За даними міністерства нафти країни, Кувейт готовий закріпити рівень видобутку нафти в країні на нинішньому рівні в 3 мільйони барелів на добу. Однак він зробить це тільки в тому випадку, якщо угоду вдасться реалізувати за участю всіх членів ОПЕК.
Угода про заморожування видобутку нафти на рівні січня цього року уклали Росія, Саудівська Аравія, Катар і Венесуела. Разом ці країни добувають приблизно чверть всіх світових запасів.
Метою угоди вважається підвищення стабільно падають цін на нафту. При цьому ринки скептично відреагували на підсумки зустрічі в Досі, так як учасники мають домовитися ще з 10 країнами, включаючи Іран.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас