Hitachi протестує автопілот на дорогах загального користування Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hitachi протестує автопілот на дорогах загального користування Японії

Технології&Авто
245
22 лютого 2016 року компанія Hitachi Automotive Systems почне перевірочні випробування автомобільної системи автопілотування на дорогах загального користування префектури Ібаракі (острів Хонсю, Японія).
Повідомляється, що програмно-апаратний комплекс, розроблений у співпраці з фахівцями фірми Clarion, яка є дочірньою структурою Hitachi Group. Автопілот покладається на бортові датчики, комп’ютер і високоточні карти місцевості.
Тестовий автомобіль обладнаний фронтальною стереоскопічною камерою. Ще по одній камері Clarion SurroundEye змонтовано спереду, ззаду, а також у зовнішніх бічних дзеркалах. Це забезпечує транспортному засобу круговий огляд. Крім того, інформація надходить від чотирьох радарів, що працюють у міліметровому діапазоні.
Одержувані від бортових сенсорів дані в режимі реального часу зіставляються з карткою, завдяки чому автомобіль точно обчислює своє поточне місце розташування і формує схему розташування навколишніх об’єктів.
Під час майбутніх випробувань будуть протестовані такі функції, як повністю самостійний рух в заданій смузі і зміна ряду. Тести триватимуть до 26 лютого, після чого буде зроблено висновок про ефективність автопілота.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас