Google працює над самокерованими машинами для доставки товарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google працює над самокерованими машинами для доставки товарів

Технології&Авто
192
Google отримав патент на створення так званої “автономної платформи для доставки” (autonomous delivery platform) – самокерованого автомобіля, в кузові якого розміщені кілька рядів шафок.
У патенті повідомляється, що автоматизовані дорожні транспортні засоби від Google можуть використовувати різні датчики, наприклад, відеокамери, радари і лазерні далекоміри, для того щоб “бачити” інших учасників дорожнього руху. Крім того, вони будуть використовувати докладні карти для навігації і підсистему зв’язку, наприклад, підсистему бездротового зв’язку, для спілкування з оператором та іншими суб’єктами.
Таким чином, Google планує увірватися на ринок доставки, представивши по суті мобільні постамати. Така вантажівка з набором сейфів спрямовуватиметься до покупця безпосередньо за адресою доставки. Клієнт, набравши пароль на клавіатурі, зможе забрати призначений для нього вантаж. Для цього він може використовувати як класичний PIN-код, так і свою кредитну карту, мобільний пристрій або NFC-рідер.
Google також досить давно працює над проектом Project Wing – доставкою вантажів літаючими дронами, і планує запустити його до 2017 року, незважаючи на бюрократичні перепони. Amazon теж анонсував, що незабаром буде використовувати дрони Prime Air, що представляють собою суміш літака з вертольотом, для доставки замовлень.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас