Нафта трохи дорожчає в надії, що угода про заморожування видобутку запрацює — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта трохи дорожчає в надії, що угода про заморожування видобутку запрацює

Енергетика
335
Ціни на нафту зростають, так як інвестори сподіваються, що інші виробники нафти приєднаються до угоди чотирьох країн про заморожування видобутку.
Ф’ючерси на Brent подорожчали на $ 0,24 до $ 32,42 за барель, а ф’ючерси на WTI – на $ 0,10 до $ 29,14.
Міністри нафтової промисловості Саудівської Аравії, Венесуели, Катару і міністр енергетики Росії у вівторок домовилися заморозити видобуток нафти на рівні січня 2016 року, повідомили міністри після зустрічі в Досі. Ці країни готові заморозити видобуток, якщо той же зроблять інші виробники.
Іран обговорить цю пропозицію, коли його видобуток досягне предсанкціонних рівнів, сказало високопоставлене іранське джерело.
“Ринок розуміє, що це не погана, але і не така хороша новина, як він сподівався”, – сказав аналітик OptionsXpress в Сіднеї Бен Ле Брюн.
Підтримка видобутку на рівні січня не зробить великого впливу на світовий ринок нафти, на якому в цьому році очікується надлишок в 600.000 барелів на добу, написали в звіті аналітики FGE.
“Ця угода може відкрити шлях до подальших дій, якщо Саудівська Аравія, інші країни ОПЕК і Росія визнають їх необхідними”, – йдеться в звіті.
Видобуток в Саудівській Аравії протягом 2015 року був стабільним на рівні трохи вище 10 мільйонів барелів на добу, тому “все, чого вдалося домогтися, це згоди продовжувати в тому ж дусі”, йдеться в звіті Phillip Futures.
Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 3,9 мільйона барелів до 505,9 мільйона, на думку опитаних аналітиків.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас