Два держбанки подали позови до "Креативу" про відшкодування заборгованості на $ 33,1 млн і 57,7 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два держбанки подали позови до "Креативу" про відшкодування заборгованості на $ 33,1 млн і 57,7 млн грн

Кредит&Депозит
528
Два держбанку Укрексімбанк і Ощадбанк подали в суд на авіакомпанію “Креатив” про відшкодування $ 33,1 млн і 57,7 млн грн.
Згідно з даними в Єдиному державному реєстрі судових рішень (ЄДРСР), Укрексімбанк хоче стягнути 57,71 млн грн і $ 7,84 млн простроченої заборгованості за кредитною угодою від 17 листопада 2008 року. Ощадбанк хоче стягнути з компанії $ 25,24 млн.
Як повідомлялося з посиланням на квартальний звіт компанії за січень-березень 2015 року в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, її загальна заборгованість перед банками становила 14,22 млрд грн. Основна частина боргу припадає на державні Ощадбанк (6,73 млрд грн), Укргазбанк (2,04 млрд грн), Укрексімбанк (2,54 млрд грн). Серед кредиторів є Landesbank Berlin, UniCredit Bank (Німеччина), UniCredit Bank (Чехія), Райффайзен Банк (Чехія), Укрсоцбанк та ін.
У лютому 2016 року Кабінет міністрів схвалив продаж Укргазбанком аграрної групі “Кернел” права вимоги на маслоекстракційний завод (МЕЗ) “Еллада” (Кіровоградська обл.), що належить групі “Креатив”, за $ 96,7 млн.
“Креатив” у серпні 2015 року повідомив про переговори з інвесторами щодо реструктуризації своєї заборгованості перед українськими та зарубіжними банками. Влітку того ж року до складу правління “Креатив Груп” увійшли особи, які раніше працювали в його найбільшому конкурентові – агрохолдингу “Кернел” і БТА Банку (Київ). Нарешті, у вересні 2015-го засновник “Креатива” Станіслав Березкін повідомив про вихід зі складу акціонерів, уточнивши, що 80% маслоекстракційного бізнесу, а також виробництво жирів, маргаринів і спредів перейшли до інших власників.
В інтерв’ю виданню “Forbes Україна” один з нових власників компанії Рисбек Токтомушев повідомив, що є одним з інвесторів і не представляє в угоді БТА Банк. За його словами, ще одним власником став бізнесмен Артур Гранц, який виступає фінансовим інвестором.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас