У Міненерговугілля назвали терміни відновлення експорту електроенергії в Білорусь і Молдову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міненерговугілля назвали терміни відновлення експорту електроенергії в Білорусь і Молдову

Енергетика
130
Україна в березні 2016 роки після річної перерви планує відновити експорт електроенергії в Білорусь і Молдову, сказав на прес-конференції в Києві заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелик.
“У березні будемо пробувати відкрити експортний потенціал в Білорусь і Молдову”, – сказав Светелик.
При цьому заступник міністра зазначив, що відновлення постачань електроенергії в ці країни буде залежати від цінової пропозиції України.
“Ціна у нас на ринку дуже висока, а там попит на більш низьку ціну”, – додав він.
Нагадаємо, глава Міністерства енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин допускає можливість введення пільг для експортерів електроенергії на її придбання у державного підприємства “Енергоринок”.
За словами Демчишина, запровадження пільгової ціни для експортерів електроенергії дозволить їм встановити конкурентоспроможну ціну на європейських ринках, оскільки зараз вартість електроенергії в Україні вище.
На тлі дефіциту вугілля для теплоелектростанцій України за 2015 рік скоротила валютну виручку від експорту електроенергії в 3,2 рази в порівнянні з попереднім роком – до 150,1 мільйона доларів з 487,2 мільйона доларів.
Експортом української електроенергії займаються компанія ДТЕК Ріната Ахметова, “Донбасенерго”, “Закарпаттяобленерго” і “ЕРУ Трейдинг”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас