Німецький концерн Daimler звільняє 1250 робітників в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький концерн Daimler звільняє 1250 робітників в США

Фондовий ринок
372
Німецький автомобілебудівний концерн Daimler AG збирається звільнити 1250 співробітників, зайнятих у виробництві вантажівок на двох заводах в штаті Північна Кароліна, на тлі падаючого попиту на продукцію.
За інформацією MarketWatch, під скорочення потраплять 550 працівників заводу в місті Клівленд, що становить приблизно чверть штату, і третина співробітників заводу в Маунт-Холлі (близько 700 осіб).
Перше підприємство перейде на роботу в дві зміни проти трьох раніше, робота другого обмежиться однією зміною.
Daimler повідомляв, що замовлення на вантажівки в США в січні впали майже на 50% в порівнянні з аналогічним місяцем минулого року, до 18,2 тис.
За прогнозами компанії, в поточному році виробництво вантажівок знизиться на 10-20%.
Нагадаємо, що інший німецький автомобільний концерн Volkswagen зараз знаходиться в центрі одразу кількох скандалів. Двоє з них були виявлені американськими регуляторами – порушення пов’язані з надлишковими викидами оксидів азоту. Один скандал торкнувся 11 млн автомобілів з трилітровими двигунами. Другий торкнувся 85 тисяч машин з двигунами меншої потужності.
Всього в Європі Volkswagen відкликав 11,5 млн автомобілів. У зв’язку з цим в третьому кварталі збитки німецького концерну досягли 3,5 млрд євро на тлі “дизельного” скандалу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас