Маловідомі компанії заборгували "Укрнафті" 11,6 мільярда, - депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маловідомі компанії заборгували "Укрнафті" 11,6 мільярда, - депутат

Енергетика
1034
Ряд маловідомих компаній, частина яких має анулювання реєстрації платників ПДВ, заборгували ВАТ “Укрнафта” 11,6 мільярда гривень.
Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат від партії “Самопоміч” Вікторія Войціцька.
Так, за даними депутата, на 30 вересня 2015 року, за нафту ТОВ “Галнафта” заборгувала – 1,366 млрд грн, ТОВ “Гарант-УТН” – 1,328 млрд грн, ТОВ “Техтрейд Груп” – 1,101 млрд грн, ТОВ “ТД Прікарпаттянафтотрейд” – 2,049 млрд грн, ТОВ “Котлас” – 2,887 млрд грн.
Як зазначається в додатках, які прикріпила депутат, анульовані реєстрації платника ПДВ мають підприємства ТОВ “Техтрейд Груп” і ТОВ “Котлас”. Крім того, компанії ТОВ “Гарант-УТН” і ТОВ “ТД Прікарпаттянафтотрейд” мають дебіторські зобов’язання на 1,328 і 2,049 мільярда гривень.
“Прямим наслідком визнання дебіторської заборгованості безнадійною та списання її за рахунок резервів або чистого прибутку автоматично призведе до відповідного зменшення дивідендів, що насправді призведе до збитковості підприємства”, – пише вона.
Як зазначає Войціцька, дебіторська заборгованість зазначених підприємств-покупців на останню звітну дату становить – 8,731 млрд грн. Крім цієї заборгованості за нафту, менеджмент “Укрнафти” сплатив авансовий платіж на рахунок одного з боржників за нафту ТОВ “Котлас” за нафтопродукти 3 млрд. грн.
“Всього з квітня по вересень 2015 року з “Укрнафти” виведено 11,61 млрд”, – пише депутат.
“Цинізм ситуації полягає ще й в тому, що за словами Роллінса він залишає в штаті колишніх приватівських менеджерів через те, що “вони мають цінної інформацією, в тому числі і тієї, яка необхідна для повернення “дебіторки”, яку вони ж самі і створили”, – додає вона.
Нагадаємо, що заборгованість ПАТ “Укрнафта” перед державним бюджетом станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень. Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.
При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.
Раніше Роллінс заявляв, що ПАТ “Укрнафта” розрахується з державним бюджетом країни з податковими боргами після покриття газової, дебіторської заборгованості перед компанією.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас