"Нафтогаз" вважає безпідставними звинувачення "Газпрому" в осіданні газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" вважає безпідставними звинувачення "Газпрому" в осіданні газу

Енергетика
405
Звинувачення ВАТ “Газпром” на адресу НАК “Нафтогаз України” нібито в “несанкціонованому осіданні газу” на території України є безпідставними, заявив директор з розвитку бізнесу “Нафтогазу” Юрій Вітренко.
“Ці звинувачення абсолютні безпідставні. Що ми і доводимо в рамках (Стокгольмського) арбітражу”, – написав він на своїй Facebook-сторінці в понеділок увечері.
Ю.Вітренко уточнив, що “Газпром” висунув це звинувачення вже давно – в жовтні 2015 року, і його сума в менш ніж $ 6 млн дуже маленька в порівнянні із загальною сумою судового спору двох компаній в Стокгольмі, вимірюваної вже в десятках мільярдів доларів.
“І той факт, що про це ви читаєте тільки зараз, і ніхто в Європі з цього приводу не переживав і не переживає, говорить про те, що” Газпрому “вже ніхто не вірить і в Європі”, – додав представник “Нафтогазу України” .
Як повідомлялося, “Нафтогаз України” 13 жовтня 2014 року звернувся до Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма з вимогами: передати контракт на транзит від НАК “Нафтогаз України” до ПАТ “Укртрансгаз”, адаптувати його відповідно до вимог ЄС; виплатити компенсацію за зниження прокачування. Спочатку сума вимог була $ 6,2 млрд, потім вона зросла до $ 11-16 млрд.
16 жовтня 2015 ПАТ “Газпром” подало в арбітраж відгук на позов НАК і документи в обгрунтування своєї позиції, пред’явивши зустрічну вимогу про оплату обсягів газу на суму $ 5,861 млн, що несанкціоновано осіли на території України. Усні слухання у справі заплановані на кінець вересня 2016 року, винесення рішення арбітрами планується до кінця січня 2017 року
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас