Нацбанк ввів можливість страхування банками готівки і цінностей в сховищах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк ввів можливість страхування банками готівки і цінностей в сховищах

Особисті фінанси
836
Національний банк України (НБУ) ввів можливість страхування банками обсягу готівки та інших цінностей, що знаходяться в сховищах фінустанов, а також в три рази збільшив ліміти цінностей в автоматизованих і напівавтоматизованих АТМ-системах на неізольованих робочих місцях касирів – до 600 мінімальних зарплат, повідомляється на веб -сайті регулятора.
Відповідна постанова НБУ № 63 від 10 лютого оприлюднена на його веб-сайті та набуває чинності з 13 лютого 2016 року.
Згідно з документом, банк може перевищити максимально припустимий обсяг цінностей в сховищі в разі укладання зі страховою компанією договору на їх страхування. При цьому максимальний обсяг цінностей, який знаходиться в сховищі, не повинен перевищувати обсяг цінностей, встановлений договором страхування.
Постанова також спрощує процедуру вибору банком виду охорони в залежності від обсягу цінностей. Відтепер банк вибирає вид охорони в залежності від того, чи перевищує обсяг цінностей 4 тис. мінімальних розмірів заробітних плат, тоді як раніше було чотири рівні градації критерію.
“Встановлення відкритих правил з організації захисту приміщень банків і введення системи страхування готівки і цінностей є черговим кроком регулятора до наближення нормативно-правових актів до європейських норм”, – наголошується в повідомленні регулятора.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас